Gyakori kérdések

Le kell -e ragasztani a padlószőnyeget? Kisebb helyiségekben érdemesebb kétoldali ragasztóval, nagyobb négyzetméternél és sűrűbben használt helyeken folyékony ragasztóval (vizes bázisú) rögzítsük.

Érdemes valamilyen szigetelőt padlószőnyeg alá tenni? Külön szigetelőt lehet kapni padlószőnyeg alá, így még jobb a hang, hőszigetelés és a komfortérzetet is javítja.

Görgős szék alatt ne kopjon ki a szőnyeg padló, mit lehet tenni? Érdemes a padlószőnyegre görgős szék alátétet helyezni, amin a tüskék megakadályozzák az alátét elcsúszását. Olcsóbb megoldásként egy körbeszegett darabszőnyeget, is el lehet helyezni a görgős szék alá.

Gyakran Ismételt Kérdések

Összeszedtünk pár gyakran ismételt kérdést vásárlóinktól, amennyiben itt nem találja írja meg.

  1. Gyerekszobába padlószőnyeget érdemesebb-e lerakni? A SmartStrand padlószőnyeggel kifejezetten ajánlott gyerekszobát burkolni, mivel antiallergén és könnyű tisztán tartani.
  2. Padlószőnyegből darabszőnyeget lehet vágatni? Igen lehet, de a padlószőnyeg 4m -es tekercs szélleségét meg kell vásárolni, ezért így érdemes előtte kiszámolni a szükséges mennyiséget.
    Érdemes körbe szegetni vagy visszahajtásos módszerrel is megoldható.
  3. Padlószőnyeget hogyan lehet tisztítani? Általános tisztítása porszívóval történik, érdemes hetente egyszer átporszívózni. Szőnyegtisztítóval lehet kiszedni a kiömlött, kifojt stb. foltot, ez az adott szőnyeg anyagától függ, hogy milyennel! A sűrűbben használt helyeken gyakrabban kell tisztítani.
    Érdemesebb szakemberre bízni a szőnyeg padló tisztítását.